Fekvőbeteg osztályok

1051R2201
Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály
Orvosaink:
​Dr. Rabóczki Anita, Dr. Huszti Györgyike, Dr. Szakál Erika

Osztályunkon már 60 ágyon várják gyógyulásra vágyó betegeiket, ahol a szakterületre vonatkozó konzervatív terápiás lehetőségek kihasználásával szakorvosok, fizioterapeuták, gyógytornászok valamint a nővéri és ápoló személyzet együttműködő munkája hivatott segíteni a betegek gyógyulását. Labor- és képalkotó, valamint denzitometriai diagnosztikai hátterünk tovább segíti a betegek állapotának felmérését, nyomonkövetését. A mozgásszervi gyógyászat a gyulladásos valamint degeneratív gerinc- és ízületi megbetegedések, csontrendszeri és izombetegségek, neurológiai kórképek, valamint bizonyos belgyógyászati betegségek mozgásszervi manifesztációinak gyógykezelését foglalja magában. Emellett stroke esetek, posttraumás állapotok, amputáción valamint traumatológiai, ortopédiai és idegsebészeti műtéten átesett betegek korai és késői rehabilitációját is végezzük.
Az osztályos felvétel előjegyzés alapján szerveződik, ill. postoperatív rehabilitáció esetében azonnali elhelyezésre is van lehetőség.

1051R2203
Rehabilitációs Medicina Tevékenység Osztály
Orvosaink:
Dr. Rabóczki Anita, Dr. Gyöngy Andrea

Osztályunk jelenleg 30 ágyon az alábbi esetekben várja gyógyulásra vágyó betegeit: Műtétek utáni korai rehabilitáció, mesterséges táplálásra szorulók, krónikus emésztőszervi betegek kezelése, reflux betegség, ulcus betegség, idült hasnyálmirigy gyulladás, máj-epeutak betegségei (funkcionális és organikus), vastagbél betegségek – IBS, IBD, korábban különböző nagy hasi műtéteken átesetett betegek késői kezelése.
Lehetőség van továbbá:

  • Felső video-endoscopos vizsgálatra
  • Video-colonoscopos vizsgálatra
  • Hasi UH vizsgálatra
  • Laboratóriumi vizsgálatokra
  • Széles körű fizoterápiás beavatkozásokra

1051C0400
Krónikus Nőgyógyászati Osztály
Orvosaink:
Dr. Mikó Júlia Gabriella 

Az osztályon 15 OEP finanszírozott ágyon végzünk gyógytényezőre alapozott fekvőbeteg ellátást. A kezelések alapját a parádi Vasas-Timsós gyógyvíz csaknem két évszázada ismert jótékony hatása képezi. Az országosan egyedüli szakellátási kapacitás az alábbi nőgyógyászati betegségek esetén vehető igénybe:

  • Meddőség különböző formáinak fennállása: kismedencei szervek elégtelen vérellátása, krónikus kismedencei gyulladások esetén, sikertelen asszisztált beavatkozások esetén, asszisztált beavatkozások (IVF) előtti felkészülés, súlytöbblet, inzulinresistentia, PCO fennállása esetén
  • Nőgyógyászati krónikus kismedencei gyulladások, összenövések esetén
  • Nőgyógyászati műtéti beavatkozások elő- és utókezelése (szövődményes sebgyógyulás – méhen kívüli terhesség, hasi összenövések)
  • Nőgyógyászati műtéti beavatkozások elő- és utókezelése (szövődményes sebgyógyulás – méhen kívüli terhesség, hasi összenövések)
  • Változókori panaszok, vizelettartási nehezítettség esetén

A beutalás módja:
A nőgyógyászati osztályra a pácienst szülész-nőgyógyász szakorvosa, a területileg illetékes nőgyógyászati szakrendelő szakorvosa utalhatja be kórházunkba. A beutalóra kérjük ráírni a páciens beleegyezése esetén telefonos elérhetőségét a befekvéssel kapcsolatos teendők megbeszélésére. Lehetőség van közvetlenül műtét utáni áthelyezésre is, ebben az esetben személyes egyeztetés szükséges a kezelőorvos és kórházunk orvosa között a soron kívüli helybiztosítás miatt. Az osztályos felvétel más esetekben előjegyzés alapján történik. A páciens befekvésekor hozza magával a korábbi, betegségével kapcsolatos meglévő dokumentumait. Amennyiben a beteg járóbetegként szeretné igénybe venni a javasolt kezeléseket, erre is van lehetőség, előzetes egyeztetés után.

1051C0100
Krónikus Belgyógyászati Osztály (2024.03.01. napjától- 2024.06.01. napjáig SZÜNETEL)
Orvosaink:
Dr. Huszti Györgyike

Osztályunk jelenleg 15 ágyon az alábbi esetekben várja gyógyulásra vágyó betegeit:
Az osztály fő feladata a kórházak akut osztályairól átvett betegek utókezelése, valamint kisebb mértékben az alapellátásból beutalt, ismert krónikus betegségben szenvedők ellátása. Betegeink döntően belgyógyászati-, neurológiai-, és stroke alapbetegség miatt kerülnek felvételre, de jelentős a mozgásszervi betegek száma is. Feladatunk a krónikus belgyógyászati betegek széles skálájának ellátása utókezelése, állapotjavítása és lehetőség szerinti rehabilitációja. Az esetek egy részében, amikor a rehabilitáció részleges vagy sikertelen, a beteg átmeneti ápolása kerül előtérbe. Az osztályra a betegek beutalása szakorvosi beutalóval, vagy közvetlen kórházi áthelyezéssel lehetséges a területi ellátási kötelezettséghez tartozó településekről.