1. Főoldal
  2. /
  3. Pályázatok
  4. /
  5. TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0045

TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0045

Betegbiztonság, minőség és hatékonyság: a Parádfürdői Állami Kórház gép-műszer- és eszközállományának korszerűsítése és fejlesztése

A Parádfürdői Állami Kórház TIOP Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével 2.2.6/12/1/B–2. konstrukció számú „Eszközállomány fejlesztés és korszerűsítés” c. konstrukcióhoz nyújtott be pályázatot.

Támogatási összköltség: 220 987 318 Ft.
A támogatás mértéke: 100%.
Megvalósítási időtartam: 2015. 07.01. – 2015. 11.30.

A projekt keretében jelentős eszközállomány fejlesztés és korszerűsítés valósul meg, hogy 65 féle, az orvosi-ápolási szakterület számára szükséges korszerű eszköz kerül beszerzésre. A fejlesztéssel alapvető célunk a jó minőségű, magas színvonalú és megfelelő eszközállományt felsorakoztató szolgáltatások elérhetőségének biztosítása a szolgáltatásainkat igénybe vevő lakosság számára.

Az intézmény eszközállományának és gép-műszer parkjának modernizációja és szakmai fejlesztése, közvetlenül hozzájárul a térség lakosainak magasabb szintű ellátásához az általános egészségi állapot, mint a foglalkoztathatóságot alapvetően befolyásoló tényező jótékony befolyásolásához. A pályázat dolgozóink munkakörülményeire is közvetlen és pozitív hatást gyakorol, mivel a program megvalósításában aktívan részt vevő munkatársak és szakemberek a projekt keretében történő fejlesztéseknek köszönhetően megfelelő szakmai környezetben, modern feltételekkel, és biztonságos eszközökkel látják el a munkájukat.

A fejlesztéssel érintett területek:

  • járóbeteg-szakellátás
  • fizioterápia, gyógytorna
  • orvosi – ápolási munka
  • betegélelmezés
  • kórház higiénés tevékenység.

A beszerzendő 655 darab eszköz között vannak olyan, az orvosi diagnosztikus és terápiás tevékenység modernizálását, hatékonyságát szolgáló orvostechnikai eszközök, mint a video – endoscopos „torony”, flexibilis cystoscop, video colposcope, nagyfelbontású ultrahang berendezés vagy a rádiófrekvenciás sebészeti vágó készülék, amik biztosítják a betegellátás minőségének növelését. A jelentős betegforgalmú fizioterápián a hidro-és balneoterápiás eszközök, az elektroterápiás berendezések, a tangentor készülékek, az iszapkeverő, a magnetoterápiás készülék, az orvosi lézer, a gyógyfény lámpák és az infra lámák cseréje történik. Gyógytornászaink a jelenleginél korszerűbb vállmozgatóval, alsóvégtag mozgatóval, aktív-passzív alsó-és felső végtagmozgató ágykészülékkel, krioterápiás készülékkel, ergometerrel végzik a jövőben munkájukat, ezzel is elősegítve a minél koraibb rehabilitációt. Az ápolók munkáját ésszerűsítik, korszerűsítik, a betegbiztonságot növelik, a betegek komfortérzetét fokozzák a hidraulikus betegágyak, a lehajtható oldalrácsok, ápoló és felfekvést megelőző matracok, ágyasztalok, ágyvégi hevederes kapaszkodók, kórtermi székek, vérnyomásmérők, EKG készülékek és a vezeték nélküli nővérhívó rendszer.

A betegélelmezés feltételeit javítja az alagút rendszerű mosogatógép, a Kombi gőzpárolós sütő, az élelmiszer hulladékkezelő rendszer, a melegen tartó pult valamint a 20 tálcás hőtárolós ételszállító kocsi. A kórház higiéniás tevékenységünk eredményességét növelik a négyvödrös takarító kocsik és az akkumulátoros takarító gép. A jelen pályázat segítségével beszerezhető gépek, műszerek, eszközök garantálják a betegbiztonságot, javítják gyógyításunk hatékonyságát, és minőségét valamint ezek segítségével komfortosabbá, humánusabbá, ember központibbá tehető szakmai tevékenységünk, ami garantálja mind a betegek, mind a hozzátartozók hosszú távú bizalmát is.A projekt sikeresen befejeződött, a fenntartási időszak megkezdődött. Az eszközöket az intézmény üzembe helyezte és használatba vette.