Parádfürdőtől a gyermekáldásig

Egykori páciensünk, Csilla nemrégiben visszajelzett kórházunknak az egyik legcsodálatosabb hírrel: 2020. októberében édesanya lett! Mivel 2019-ben kórházunk Krónikus Nőgyógyászati osztályán részt vett egy három hetes természetes gyógytényezőre (a vasas-timsós gyógyvizes kádfürdőre) alapozott komplex kezelésen, megkérdeztük, mi is történt vele azóta:

2019 május-június hónapban nőgyógyászati gyógykezelésen voltam Parádfürdőn, ami nagyon meghatározó volt az életemben. Ezúton is szeretném hálámat és köszönetemet kifejezni minden kedves kórházi dolgozónak az önzetlen és kitartó munkájukért, különös tekintettel Dr. Suskó Mihály Főorvos Úrnak. Köszönöm a sok kedvességet, maximális szakmai munkát, emberséget, türelmet.

Mi volt, ami számodra a legmeghatározóbb volt a Parádfürdőn töltött időszak alatt?

Mindamellett, hogy sok hatékony kezelésben részesültem egy igazán mesebeli természetes környezetben, családias hangulatú kórházban, lehetőségem nyílt teljes feltöltődésre, magamra hangolódásra. Ezalatt gondolok például a nagyon értékes kezelésekre, foglalkozásokra, beszélgetésekre a szakemberekkel és „betegtársakkal”, amelyek nemcsak a testre hanem a lélekre is gyógyító hatással voltak.

A csodás természeti adottságok még hangulatosabbá tették az ott töltött (elsőre hosszúnak tűnő) időszakot.

Hogyan folytattad az életedet a rehabilitáció után?

Miután teljesen kicserélődve visszatértem otthonunkba, életmód-változtatás körvonalazódott bennem: igyekeztem folytatni a tanultakat (mozgásformák, gyakorlatok) és hosszabb szabadságra mentem a munkahelyemről, mivel ekkorra már nagyon szükségesnek éreztem a változást. Emellett segítségemre voltak kedves masszőr, jógaoktató, életvezetési tanácsadó hölgyek, akik mindvégig támogattak a rehabilitációmban, amiért nagyon hálás vagyok nekik is.

A parádi látogatást megelőző években több (öt) lombik programban vettünk részt férjemmel, melyek nem jártak sikerrel. A kezelőorvosok javaslatára befejeztük a mesterséges megtermékenyítéssel járó kezeléseket, mind az életkorom (43), mind korábbi nőgyógyászati beavatkozások miatt, hisz éppen elég terhelés volt már ez a szervezetemnek. Ezzel az új helyzettel kellett megbarátkozni és lassan elfogadni hogy további orvosi segítséget nem kaphatunk, hogy gyermekünk lehessen.

És mire jutottál? És ebben hogyan támogatott a Párod?

Elfogadtam. A Párom mindenben és mindvégig támogatott, hiszen mindketten egymást szeretve és segítve jártuk végig ezt az utat. Én úgy gondolom és tapasztaltam, hogy a kezelésekkel járó vizsgálatok a férfiakat is megterhelik, nekik is szükséges a pozitív támogatás. A parádi időszak alatt is meglátogatott hétvégenként, mivel a kezelésnek úgy van leghatékonyabban eredménye, ha nem szakítjuk meg hazautazásokkal.

Egymást erősítve néztünk az előttünk álló időszakra.

És ekkor történt a Csoda…!

Igen! Év elején kikapcsolódásképpen elutaztunk a Párommal. Ezt követően minden sejtemben feltöltődve ismét teljesen egészségesnek éreztem magam. És csodálatos módon természetes úton megfogant a kisbabánk!

Hogyan élted meg az áldott állapotot? A fotón gyönyörű vagy!

Köszönöm szépen. A legnagyobb áldásként. Minden trimeszter újabb és újabb örömöket adott. A különböző vizsgálatok eredményei hatalmas betekintést és egyben megnyugvást a testemben fejlődő kis Életről, melyhez kiváló nőgyógyászunk szakmaisága nagy mértékben hozzájárult.

Minden napot, hetet, hónapot boldogsággal, békével és szeretettel éltem meg.

Igazi Áldott állapotként.

Ez csodálatos! Miért gondolod, hogy sokat köszönhetsz a parádfürdői tapasztalataidnak, élményeidnek?

Ez nemcsak egy egyszeri – egyszerű kis utazás volt a Mátrába, hanem egy belső utazás is. Úgy érzem, a sokféle alternatív- természetes gyógymódok amelyeket korábban megtapasztaltam, azok ezen a helyen szinte egybekapcsolódtak, találkoztak. Komplex „gyógyításban” volt részem, fizikai és mentális szinten.

A kórházban szerzett tapasztalatok, élmények mind hozzájárultak a jövőkép alakításában és erőt, hitet adtak abban, hogy édesanya legyek.

Az idáig vezető út hosszú volt, de az idei év minden nehézséget feledtet, és ragyogás, boldogság tölti be napjainkat édes gyermekünkkel.

Szívből gratulálunk és sok örömteli élményt, jó egészséget kívánunk a családotok minden tagjának!

  1. Főoldal
  2. /
  3. Hírek
  4. /
  5. Parádfürdőtől a gyermekáldásig